Co nás zabíjí a co nás zaručeně zachrání aneb Jak se v tom vyznat?

16.02.2011 09:05

Byla mi doporučena kniha Omlazující odkyselení, kterou napsal Kurt Tepperwein. Podtitul zní Harmonický poměr kyselin a zásad – základ zdraví organismu. Kniha pojednává o tom, že vnitřní prostředí těla má být zásadité. Co všechno si způsobujeme překyselením, jak lehké je vyléčit se očistou od kyseliny a taky o tom, že člověk je naprogramovaný na 130 roků života. Kniha vysvětluje, že podstatou většiny chorob je překyselení. Všech 87 chorob je zde popsáno. Je zde vysvětleno, jak nepřirozené stravovací návyky způsobují, že podíl zásad v našem těle je stále příliš nízký. Taky nám radí, co můžeme udělat, abychom své hospodaření s kyselinami a zásadami opět uvedli do harmonie. V knize jsou užitečné informace ohledně stravování, dýchání, pohybu, duševní hygieně, vodě a další. 

No dobře, tak si tedy zakoupím lakmusové papírky, podle návodu si vypracuji svůj individuální kyselinový profil, a pak se uvidí co dál. Zbavit se všech potíží uvedením těla do správné ph hodnoty, to už stojí za pokus. 

Celou knihu v elektronické podobě, přeloženou do slovenštiny vám můžu na požádání poslat na váš email.

 

 

Asi dva dny poté mi Herbert Konečný přeposlal letáček Svět zachvátila epidemie  nedostatku vitamínu D.

Kdybychom měli dostatek vitaminu D, klesl by zásadně výskyt rakoviny, cukrovky, osteoporézy, srdečních chorob a dalších potíží. Nechybí rady, jak účelně vitamín D získat.

Zašla jsem tedy do lékárny a koupila si rybí tuk. 30 tobolek za 99,- Kč. Ještě nesvítí tolik sluníčko, tak pro všechny případy. 

dolezite.sk/Svet_zachvatila_epidemie_nedostatku_vitaminu_D_85.html#ixzz0ilFmBGiC

 

 

Zhruba ve stejnou dobu začal můj muž docházet do předváděcího a prodejní centra na masáže na přístroji CERAGEM – termoakupresurní masážní lehátko. Mluvil o masážích s nadšením a přesvědčil mě, abych taky masáž zkusila. Vyzkoušela jsem i tento všelék na neduhy spojené s bolestmi zad, kloubů, ramen šíje, krevním oběhem, bolestmi svalů, oslabenou imunitou a následně i dalšími nemocemi vážícími se k vnitřním orgánům, k duševního stavu a tak dále.

Masážní lehátka se těší oblibě. I mezi našimi cvičenkami. Už jsem tam dvě potkala. Já zatím velkou zkušenost nemám, prý je třeba docházet skoro každý den nejméně 30 krát. No, ale je to zadarmo, a nikdo vás ke koupi lehátka nenutí. Teď je ve slevě za 66 tisíc.

První zájem opadl, a tak už se ani netvoří fronty. Takže 40ti minutová masáž vám se vším všudy zabere hodinu až hodinu a čtvrt.

https://www.ceragemostrava.cz

 

 

A víte, co ještě pro nás vědci vyzkoumali? Smích je zdravý a dělá nás šťastnými. Tato poměrně nová věda se jmenuje Getologie. Člověk, který se hodně směje, se cítí jednak emocionálně lépe, jednak si smíchem posiluje imunitní systém a urychluje tím také léčebné pochody. Uvolňují se hormony štěstí - endorfiny, a naproti tomu se zabrzdí produkce stresových hormonů jako adrenalin a kortizon. Ale to přece víme, že když  je nám dobře, vše kolem je veselé a ke smíchu nemáme daleko. A proč to tedy neobrátit. Když je nám smutno, přinuťme se ke smíchu a bude nám lépe až veselo. A tak se lidé setkávají ve skupinách, aby se smáli spolu. Vznikají kluby smíchu a léčebné terapie smíchem a jóga smíchu. I strojený smích nebo úsměv přiměje tělo k tomu, aby reagovalo právě tak, jako kdyby byl pravý. Mimika působí na vytvoření emocí v mozku a okamžitě se vyplavují endorfiny. 

I my si dnes relaxovali ve znamení úsměvu. Tady je relaxace popsána. 

 

Udělejte si někdy následující meditaci:

Pohodlně se posaďte nebo si lehněte a uvolněte se. Zavřete oči. Několikrát se vědomě a zhluboka nadechněte a vydechněte. Potom před svým vnitřním zrakem vidíte osobu, která je vám příjemná, někoho, koho možná znáte nebo ani neznáte, prostě se podívejte, kdo se před vámi vynoří. Tato osoba na vás pohlíží přímo, s přívětivým, laskavým a zářivým úsměvem. Cítíte, co s vámi tento úsměv dělá, vstřebáváte ho do sebe a opětujete ho. Začnete se přátelsky a uvolněně usmívat. I když druhá tvář možná zmizí, prostě pokračujte a prohlubujte svůj úsměv. Ucítíte, jak se tento úsměv zvolna rozprostírá dál, můžete ho zcela vědomě řídit.

Nechte ho nejdřív rozšířit do svých očí, usmějte se na ně a pocítíte, jak se vaše oči usmívají zpátky. Na tuto zkušenost máte hodně času. Vychutnejte si ji. Potom můžete poslat úsměv ke svému mozku a nechat mu na to dost času. Usmějte se na svá ramena, i tady si na to nechte dostatek času. Usmějte se na své srdce, zcela ho vyplňte tímto úsměvem a vědomě vnímejte, jak dobře vám to dělá! Také ostatní orgány se těší z vašeho úsměvu. Právě tak i vaše kosti, klouby, svaly, nervy, veškerá tkáň. Jakmile vás napadne kam, či kdekoliv máte pocit, že by tam úsměv udělal dobře, pošlete ho tam se svými myšlenkami. Zakusíte a pocítíte, že úsměv může způsobit zázraky!

Budete-li se svou meditací smíchu u konce, opět se několikrát zhluboka nadechtěte a vydechněte, protáhněte se a pomalu otevřete oči. Uvidíte – smět vypadá docela jinak! Vzpomeňte na lidovou moudrost: Úsměv, který vyšleš, se k tobě zase vrátí“.

Nebo si připomeňte Heinze Ruhmanna, který řekl: „Úsměv, to jsou drobné mince štěstí!“

 

Mé tělo je optimálně zásobené hormony štěstí. Jsem veselý a šťastný.

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode