Lymfatický systém

20.06.2011 14:10

podle přednášky Jiřího Trefného, Morávka červen 2011

Lymfatický systém je detoxikační systém našeho těla. Odvádí z tkáňového prostoru nejen všechny  viry, bakterie a další cizorodé látky, ale například i látky rakovinotvorné. Lymfatické cévy začínají  jako kapiláry v mezibuněčných štěrbinách a postupně mohutní až do vlastních lymfatických cév. Lymfatické cévy vstupují  do  lymfatických  uzlin, které nakonec ústí do žilního systému. Odkud jsou odpadní látky vylučovány jako součást moči.

Lymfatický systém poškozuje nevhodná strava, stres a špatné mezilidské vztahy.  Když lymfatický systém dobře nepracuje a nestačí odstranit odpadní látky, cítíme únavu od nohou, otoky nohou, otoky v okolí očí. Vzniká potenciální nebezpečí nádorů.

Na léčbu lymfatického systému neexistuje vhodný syntetický lék.  Pomáhá:

-          manuální reflexní terapie

-          šetřící dieta ledvin (méně soli, ostrého koření, ledvinový čaj)

Řídícím orgánem je slezina. Reflexní bod sleziny se nachází mezi čtvrtou a pátou nártní kůstkou ze strany šlapky levé nohy. Masírujeme jej směrem doprava a nahoru 15 krát a pak nejméně dvě hodiny nechme v klidu.

Ledvinový čaj: 3 díly celíku zlatobýl, 1 díl rdesno ptačí, 1 díl rdesno blešník, 1 díl přeslička rolní

nebo

2 díly celík zlatobýl, 1 díl rdesno ptačí, 1 díl přeslička rolní

Jednu polévkovou lžíci zalít 2,5 dcl vařící vody, 15 minut vyluhovat, pít 3 krát denně 1 až 2 měsíce.

Cvičení na posílení sleziny

Ráno se několikrát vytáhneme na špičky a zároveň přes upažení vzpažíme, s výdechem rovný předklon a dovydechnout v úplném předklonu.

Večer přejdeme do prkna, chodidly se opřeme o zeď a protáčíme na obě strany boky.

Cvičení na podporu ledvin

Ve stoje se houpeme plynule ze špiček na paty, 72 krát, pak třeme dlaněmi ledviny 30 krát nahoru a dolů, 30 krát třeme krouživým pohybem a 30 krát oblast ledvin poklepeme.

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode