STRACH a jak na něj

28.11.2012 12:03

Roman Kindl, bylinkář

Nikomu ho nepřeju. Ale přesto, pocit strachu zažil snad každý. Má však různé podoby. Existuje strach, který je pozitivní a vychovává nás, ale i strach negativní, který nám svazuje nohy.

Strach, když dítěti, které ještě neumí plavat, říkáte, aby nechodilo k řece, protože je tam vodník! Tak tenhle strach některým asi i zachránil život.

Ale jsou strachy, které někoho dokážou provázet od rána do večera, dokonce i v noci, a stále, a je úplně jedno z čeho. Udělat zkoušku, přejít ulici, jít na rande, na poštu, do školy, do práce, na úřad, co se stane nebo nestane...  Prozradím vám tajemství: za tento strach mohou oslabené ledviny a močové cesty.

U někoho je to dědičná záležitost, u jiného třeba jen momentální nachlazení. Hodně dívek dnes například trpí na strach kvůli módě – chodí s odhaleným pupíkem a kalhotami proklatě nízko (ono je to dráždivě hezké), ale logicky první, co nachladne, je močový měchýř a vaječníky. A pak následují strachy, třeba jen z písemky, ale jsou tady. Ještě horší je to u lidí, kteří milují sladké; on totiž cukr v jakékoli formě dokáže poškozovat ledviny a močové cesty. A tak se u milovníků sladkostí opakují nejen záněty, ale i strachy.

Na léčení a posílení ledvin dobře fungují byliny, jako je celík zlatobýl, brusinka, vřes, medvědice, přeslička, truskavec, brutnák nebo bříza, která navíc snižuje tlak. Čaj z vybraných bylin by se měl pít alespoň dvakrát, raději však třikrát denně. Je důležité omezit sacharidy a škroby a také sůl, protože u těch, kdo hodně solí, se stav zhoršuje. A samozřejmě, chránit si břicho a ledviny, přikrýt močový měchýř, móda-nemóda.

Přeju všem ledviny v teple a zimu beze strachu!

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode